Dr. S-Cool Art dagen

Op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand is er veel aandacht voor kunst en cultuur. Bezig zijn met kunst is leuk en zorgt voor een nieuw evenwicht naast de leer- en praktijkopdrachten. Daarom wordt soms het lesrooster even het lesrooster gelaten en wordt er iets anders gedaan. Zo stond de afgelopen week in de deelschool onderbouw havo/vwo drie dagen lang kunst en wetenschap op het programma.
Dr. S-Cool Art dagen
Het thema van de dr. S-Cool Art dagen voor de eerste klassen was beeldhouwen. De leerlingen zijn naar de tentoonstelling van Rodin in het Groninger Museum geweest en hebben er een rondleiding gehad. Na de interactieve rondleiding bezochten ze het atelier van het museum, waar ze de opdracht kregen zelf een mensfiguur te boetseren (zie foto). Daarnaast waren er workshops op school en in het Kielzog Kunstencentrum.
Voor de tweede klassers van de deelschool havo/vwo stond op het zelfde moment de Wetenschapsdagen op het programma. Drie dagen lang werkten deze tweedejaars verenigd in ‘adviesbureaus’, aan hun onderzoek naar duurzame energie. De school had diverse sprekers uitgenodigd.

Reactie toevoegen