De Parel krijgt les over dierenambulance

Vrijdag 16 december heeft de Dierenbescherming Nederland bij A&S Vancare in Kolham de sleutels van zeven nieuwe dierenambulances in ontvangst genomen. De vernieuwde inrichting in de ambulances is geheel volgens de laatste ontwikkelingen op gebied van diervervoer en dierenwelzijn. 
De Parel krijgt les over dierenambulance
Zo kunnen de ambulancemedewerkers nog betere zorg aan de dieren verlenen. “Een dierenambulance komt niet kant en klaar uit de fabriek. Het bouwen van deze zeven dierenambulances is maatwerk en dat gebeurt hier bij A&S Vancare in Kolham!”, legt Astrid van A&S Vancare uit aan de kinderen van groep 5/6 van GBS De Leilinde uit Winschoten en groep 7/8 van CBS De Parel uit Muntendam. Zij hebben vrijdag 16 december les gekregen over het bouwen van een dieren-
ambulance en het werk van de dierenambulancemedewerkers. De kinderen mochten in de auto’s kijken, met pluchen dieren het redden uitproberen en zij konden vragen stellen aan de ambulancemedewerkers. De juffen van de klassen kregen voor hun school uit handen van Carmen van de Dierenbescherming het Dierenbeschermingsspel cadeau. Het was een leuke en leerzame middag!

Reactie toevoegen