Wedstrijd Treinie & Trammie tekenen

Ter ere van de 50e strip van Treinie & Trammie, de twee mascottemuizen van het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum, is er vanaf 10 december een thematentoonstelling over deze mascottemuizen van het station Zuidbroek te zien. 
Wedstrijd Treinie & Trammie tekenen
Sinds het najaarsnummer van 2004 geven de beide muizen als stripheld acte de presence in ‘Het Tussenstation’, het lijfblad van het NNTTM. Deze winter gebeurt dat voor de 50e keer. Ter ere daarvan is op de entresol van het museum een mini-expositie te zien. Alle 50 strips zijn dan te lezen. 
Speciaal voor kinderen is er op zaterdag 10 december een workshop en wedstrijd ‘Treinie & Trammie tekenen’, onder leiding van de geestelijk vader van de strip, Herman Frankot. Hiermee is een leuke prijs te winnen. Bovendien krijgen kinderen onder begeleiding van een betalende volwassene die zaterdag gratis toegang tot het museum. 
Om het kinderfeest compleet te maken is ook de modelspoorbaan van de ModelRailGroep Veendam het hele weekend geopend, zodat kinderen hun eigen rangeerdiploma kunnen halen. 

Reactie toevoegen