Spectaculaire 10e Pakjesbezorgdag

Afgelopen zaterdag, tijdens het prachtige weer, vierde heel Zuidbroek haar traditie om feestelijk pakjes aan de deur te laten bezorgden vanuit een geweldige optocht van Sint en échte Zwartepieten.

Spectaculaire 10e Pakjesbezorgdag

Het was aangekondigd dat vanwege de 10e editie van de Pakjesbezorgdag er nog een verrassing mee zou komen. Het bleek dat de Sint naast de vele versierde en verlichte wagens met 44 onvermoeibare en super enthousiaste pakjes-/ post-/ chauffeur-/regel- en DJ Pieten, ook nog 10 Acrobaatpieten uit Spanje had meegenomen. Deze zijn lid van G.V. Bato uit Winschoten en volgden daar al hun trainingen. Nou dát was te zien aan de vele hoogstandjes van deze Zwartepieten. Meer dan 650 pakjes werden aan de deuren bezorgd. De prijzen voor de inwoners van Zuidbroek die iets in de Sinterklaasverloting hadden gewonnen, kregen deze ook aan de deur bezorgd. Op 5 verschillende plaatsen in het dorp, tijdens de 20km lange route die de optocht door het hele dorp volgde, werd door alle Zwartepieten een uitbundig mini-dansoptreden gegeven.

Spectaculaire 10e Pakjesbezorgdag

Iedereen langs de route kreeg tot groot vermaak aandacht. Aan publieke belangstelling geen gebrek. Daardoor was het al vanaf de start druk in Zuidbroek, overal stonden mensen langs de weg én zo bleef het tot in de vroege avonduurtjes, tot de hele route na 7,5 uren feestten was volbracht. Mensen uit heel Nederland waren present om met de Pakjesbezorgdag als start, samen met de familie in Zuidbroek pakjesavond te vieren.

Reactie toevoegen