Een prachtige hobby

Philatelistenvereniging Hoogezand-Sappemeer is misschien niet zo heel erg bekend bij het grote publiek, het is wel een vereniging met mensen die ontzettend veel plezier beleven aan hun grote hobby, het verzamelen van postzegels. De vereniging zag in 1952 het levenslicht. Door de jaren heen schommelde het ledenbestand immer. 
De beginnende verzamelaar, de gevorderde verzamelaar, hij of zij die alles over treinen verzamelt, de fanatieke verzamelaar van plaatfouten op postzegels, de bezoeker van nationale beurzen en veilingen, je vindt ze allen bij Philatelistenvereniging Hoogezand-Sappemeer. Met zijn allen bezitten ze een schat aan kennis, die ze wat graag willen uitwisselen met belangstellenden, zeker ook jongeren, voor deze dikwijls toch wat ondergewaardeerde hobby. 
 
Goed bezochte clubavonden 
De clubavonden in De Tibbe in Sappemeer, iedere eerste woensdag van de maand, kenmerken zich door gezelligheid. De boeken op tafel, bijpraten met wie je wilt en aan het eind van de avond met weer enkele nieuwe zegels huiswaarts keren. Het is de treffende symboliek van het tevreden zijn met betrekkelijk weinig. 
Philatelistenvereniging Hoogezand-Sappemeer doet veel voor haar enthousiaste leden. Zo is er op iedere clubavond een miniveiling van zegels ingebracht door de eigen leden. Hoogtepunt op het gebied van veilingen vormen de zogeheten grote veilingen in april en november. Op die avonden gaan vele kavels onder de hamer van de veilingmeester door. Het vormt de unieke gelegenheid voor de leden de eigen verzameling voor een schappelijke prijs aan te vullen. 
De vereniging hoopt dat ze binnenkort enkele nieuwe leden mag begroeten. De contributie is bewust laag gehouden, zodat die eigenlijk geen belemmering kan zijn een sluimerende interesse om te zetten in een lidmaatschap. Een lid ontvangt driemaal per jaar het clubblad en iedere maand gratis het blad Filatelie. 
Wilt u zich aansluiten bij de mensen die een ding gemeen hebben, de liefde voor een mooie hobby, dan kan u zich melden bij de voorzitter van Philatelievereniging Hoogezand-Sappemeer, René Mulder. 

Reactie toevoegen