Vrijwilligers gezocht!

War Child, UNICEF Nederland en Save the Children zijn hard op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om recreatieve activiteiten te verzorgen voor alleenstaande minderjarige asielzoekers (14 t/m 17 jaar). De activiteiten zullen plaatsvinden bij het opvangcentrum in Maastricht.
Het doel van de activiteiten is om de kinderen een gevoel van veiligheid, ontspanning en structuur te bieden. Eerder dit jaar begonnen de drie organisaties al met vergelijkbare activiteiten voor kinderen in het Limburgse Sweikhuizen. Ook voor die locatie zoeken zij nog vrijwilligers, zodat de activiteiten twee keer per week kunnen worden aangeboden, in plaats van één keer.
De sociaal-emotionele behoeften van gevluchte kinderen in Nederlandse AZC’s worden vaak gemakkelijk over het hoofd gezien. De drie organisaties bundelen daarom hun jarenlange expertise in het project TeamUp. Dit project draait nu al succesvol op zeven locaties en met Maastricht komt het totaal op acht.
Projectleider Ernst Suur (War Child): ‘’Met TeamUp organiseren we recreatieve sport-, spel- en dansactiviteiten die op speelse wijze de sociaal emotionele ontwikkeling van gevluchte kinderen versterken. De activiteiten worden door professionele vrijwilligers uitgevoerd. Dat gebeurt elke week aan de hand van een methode, die ervoor zorgt dat kinderen zich kunnen ontspannen, veilig voelen en emoties kunnen uiten. Naast de kinderen en vrijwilligers is ook het COA enthousiast over de activiteiten, we zijn zeer gemotiveerd om door te gaan en hebben daar hulp bij nodig.’’

Geïnteresseerden voor één van de twee locaties van 21 jaar of ouder en met relevante ervaring kunnen zich nu aanmelden via: www.sollicitatieteamup.nl

Reactie toevoegen