90 Jaar een begrip in midden Groningen

Op 17 februari 1926 werd in Muntendam een oprichtingsvergadering belegd door liefhebbers van kippen, dit was het startschot voor het ontstaan van pluim- en konijnenvereniging  Muntendam eo.
90 Jaar een begrip in midden Groningen
De kippenfokkers hielden zich voornamelijk bezig met het verzenden van eieren naar de markt. Dit was een zeer lucratieve handel. Na de 2e wereld oorlog sloten de konijnfokkers zich aan bij de vereniging. De meeste fokkers kwamen uit Muntendam. In het jaar 1959 was er een sprake van een duidelijke opbloei van de vereniging. Een aantal nieuwe leden pakten de draad op en begonnen met het organiseren van tentoonstellingen op verschillende locaties. Deze locaties waren vooral cafés in de wijde omgeving en bij het Hendo gebouw destijds in Muntendam. Toen 44 jaar geleden De Menterne op het punt stond om geopend te worden waren de voetbalvereniging en de PKV Muntendam die daar als eerste gebruik van maakten. En tot op heden is PKV één van de velen die daar nog gebruik van maakt. In de topjaren werden er wel tussen de 1000 en 1400 dieren geshowd. 
 
Vanaf 2016...
De PKV is met 80 leden nog altijd zeer actief op tal van activiteiten in en rond Muntendam.
Ook is de vereniging actief op facebook, uitbrengen van clubbladen en een eigen website: www.PKVmuntendam.nl. Je kan gerust stellen dat we met de tijd zijn meegegaan.
90 Jaar een begrip in midden Groningen
Op 21 en 22 Oktober organiseert de vereniging hun jaarlijkse show waar dit jaar 700 dieren zijn te bewonderen. “Iedereen is van harte welkom en i.v.m ons 90-jarig bestaan is de entree gratis. Met de komende herindeling heeft de tentoonstelling de naam Midden Groningen show aangenomen”, vertelt Jon-ny Wever van PKV Muntendam.

Reactie toevoegen