Drie keer op rij Nederlands Kampioen

Angela Lageman uit Zuidbroek (10 jaar) is maar liefst voor de derde keer op rij Nederlands Kampioen geworden. Eerst op een motor met 50 cc, toen 2 jaar op een motor met 65 cc. I.v.m. haar lengte gaat ze nu de overstap maken naar 85 cc. Wethouder Veenstra en Jan Blaauw van sportzaken kwamen haar afgelopen donderdag namens de gemeente feliciteren en brachten een heerlijke taart mee.
Drie keer op rij Nederlands Kampioen
Van de 11 grasbaanraces van dit seizoen heeft ze er 6 gewonnen en werd ze er bij 5 tweede. Op grote banen worden wel snelheden van 120 km/u gehaald. Toen Angela onlangs haar debuut maak-te in de DMX motorcross werd ze gelijk 4e van de 25. Er doen weinig meisjes mee dus ze heeft van menig jongen gewonnen. Haar twee-lingzus Demi werd 4e in het NK. En ook dat is een mooie prestatie. Vorig jaar werd zij aangereden door een grotere rijder en had zij haar schouder kapot. Toen kwam de angst enigszins opzetten en begon ze minder sterk.
Maar nu is ze weer helemaal terug en heeft ze bij een ra-ce ook al rechts naast haar zus op het podium gestaan als twee-de. Zij kunnen dit doen dankzij hun ouders die er erg druk mee zijn, maar het ook erg leuk vinden. Veel weekenden op stap, vader onderhoudt de motoren en moeder maakt de tenue’s.
Drie keer op rij Nederlands Kampioen
“Het is echte topsport wat ze doen”, aldus vader “Elke dag touwtje springen, veel kickboksen en we hebben een eigen fitness studio in huis. Natuurlijk ook veel trainen met de motor. Maar i-Pad en playstation zijn ook favoriet.”
 

Reactie toevoegen