Zieken worden in het zonnetje gezet

‘Er kan zoveel meer dan je denkt’ Dit is het jaarthema van de Zonnebloem dit jaar. Met deze slogan in gedachte ging de afdeling Muntendam-Meeden van de Zonnebloem de Nationale Ziekendag van zondag 11 september 2016 organiseren. Vrijwilligers van de afdeling Muntendam-Meeden hebben zaterdag 10 en zondag 11 september bij 80 zieke mensen in onze gemeenschap een bloemetje bezorgd. Ze kregen hierbij hulp van leerlingen van groep 8 van OBS Verkruisen in Muntendam.
Zieken worden in het zonnetje gezet
De afdeling Zonnebloem Muntendam-Meeden nam een aantal weken terug contact op met directeur Eilt Loots van OBS Verkruisen in Mun-tendam. “We hebben gevraagd of de kinderen mee wilden helpen adressen aan te leveren van zieken in hun omgeving”, vertelt Har-rie Nieuwenhuis. De kinderen reageerden ent-housiast op de oproep van de Zonnebloem.
“Een heleboel mensen uit Muntendam en Meeden, hadden zonder deze kinderen geen bloemetje ontvangen”, zegt Annie Veerman, voorzitter van de afdeling Muntendam-Meeden. 
De leerlingen hebben al dan niet met behulp van hun ouders, adres-sen aangeleverd van die bekenden waar wat meer persoonlijke aandacht goed op zijn plaats was. Op 10 of 11 september gingen ze samen met juf Ineke Doddema voorzien van een bloemetje naar het door hun opgegeven adres. Als dank voor hun medewerking overhandigden de voorzitter en secretaris van de Zonnebloem, vrijdag 16 september, aan de kinderen van groep 8 en juf Ineke een gratis zwemkaartje voor Tropiqua.
“Deze zwemkaartjes zijn geheel gratis aangeboden door het zwemparadijs Tropiqua in Veendam en daar zijn wij de heer M. Bakker heel dankbaar voor”, laat Annie Veerman weten. “Wij wensen de groep en juf heel veel zwemplezier.”
 
Nationale Ziekendag 
Nationale Ziekendag, de tweede zondag van september, is een initiatief van de Zonnebloem, dat tijdens het 25-jarig jubileum van de vereniging in 1974 is gestart. Het doel was om Nederlanders bewust te maken van de zieken en gehandicapten in hun eigen leefomgeving. En om contact en integratie tussen zieken/gehandicapten en hun ‘gezonde’ omgeving te bevorderen. Voor alle mensen die een ernstige en/of chronische ziek-te hebben, heeft de Zonnebloem de Nationale Ziekendag in het leven geroepen. De dag is bedoeld om deze mensen extra aandacht te geven door ze een cadeautje te brengen of even met ze te gaan praten. Dat is voor veel mensen die in zo’n positie zitten bijzonder fijn. Een beetje extra aandacht doet iedereen goed.

Reactie toevoegen