“Help, onze gemeente verdwijnt!”

Aldus de titel van de inleiding van Bert Mulder, schrijver van het gelijknamige boek. Op donderdag 22 september in MFC Noordsuythoeve te Noordbroek, tijdens een bijeenkomst voor actieve en initiatiefrijke bewoners in Midden- en Oost-Groningen, raadsleden, ambtenaren en bestuurders, zal Bert Mulder zijn verhaal toelichten. 
Groningers staan bekend om hun ondernemende karakter. Bewonersinitiatieven worden tegenwoordig zeer omarmd door de overheid. Veel gemeenten willen van een sturende en bepalende naar een meer faciliterende en ondersteunende rol.
Maar wat heb je als bewoners eigenlijk nodig van de overheid? En wat willen en kunnen bewoners aan initiatieven op zich nemen binnen hun leefgemeenschap en -omgeving? Sluit dat op elkaar aan?
Deze vragen staan centraal tijdens deze bijeenkomst. De avond is bedoeld om bewoners en overheden uit Midden- en Oost-Groningen, dichter bij elkaar te brengen. In dit gebied zijn veel mooie voorbeelden van bewonersinitiatieven. Naast inleider Bert Mulder, uit het midden van het land, zullen de aanwezige initiatiefnemers uit eigen regio ook zeker elkaar inspireren en voeden.
De organisatie is in handen van Groninger Dorpen, Vereniging Groninger Gemeenten en CMO STAMM en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Provincie Groningen. Deelname is daardoor kosteloos, maar van tevoren aanmelden is zeer gewenst! 
Bent u een actieve dorpsbewoner, bestuurder, ambtenaar of volksvertegenwoordiger en zet u zich in voor de leefbaarheid van de samenleving in Midden- of Oost-Groningen, kom dan naar Noordbroek op 22 september! 

Reactie toevoegen