Liters zonnebrandcreme en veel drinken...

In Muntendam werd de spelweek voor de 47e keer gehouden. In Meeden was vrijdagmiddag en -avond een Kidsnight. 's Middags spelletjes voor kinderen tot 8 jaar en 's avonds van 8 tot 15 jaar. Het thema in Noordbroek is dit jaar 'Ridders en Prinsessen'. In Zuidbroek organiseerde Henk Busscher, beheerder van De Broeckhof, al weer voor het 5e jaar kinderactiviteiten voor alle bassisschoolkinderen uit Zuidbroek. 
Spelweek Zuidbroek

De activiteiten in Zuidbroek vonden in en om De Broeckhof plaats en zijn mede te danken aan de subsidie van de gemeente Menterwolde. "Het zal ongeveer de 8e editie zijn", vertelt Henk Busscher. "René en Ursula, de vorige beheerders hebben de spelweken in Zuidbroek destijds opnieuw opgezet." Met 60 deelnemers groeit het nog steeds in Zuidbroek. "Ik krijg nu ook nog telefoontjes van ouders, die hun kinderen graag mee willen laten doen. Dit kan echt niet meer. Iedereen wist ruim vroegtijdig wanneer alles ging beginnen en wat voor activiteiten er waren."
Afgelopen maandag was het weer niet geweldig, maar gelukkig hadden ze toen binnenactiviteiten gepland. Schminken, hutten bouwen, dit gebeurde de hele week door; het klussen houdt nooit op!, een rondrit in een antieke bus, een spooktocht, donderdag naar Duinen Zathe en vrijdag de grote afsluiting met… Zuidbroek Got Talent! "Er zijn kinderen van beide scholen aanwezig; het is zo ongeveer 50%, dus mooi verdeeld. Het is een groot succes, we hebben natuurlijk alle geluk van de wereld, het is prachtig weer. Ook wil ik alle vrijwilligers en zeker de vele jonge mensen bedanken, die hun vakantie opofferen om hier te zijn. Geweldig!"
 
In Muntendam opende een Mystery guest de 47e spelweek.
De week in Muntendam begon met een lawaai optocht bij MFC De Menterne waarbij de jeugd en ouders, samen met bijna alle vrijwilligers van Stichting Jeugdwerkgroep Muntendam, zoveel mogelijk lawaai maakten met pannen, deksels, ratels, fluiten, enz. De optocht ging eerst naar het gemeentehuis waar de stoet burgemeester Rein Munniksma en de wethouders Thea van der Veen en Lian Veenstra van Menterwolde oppikten en samen ging het richting het IJsbaan terrein aan de Zuiderstraat. 
Spelweek Muntendam
Daar bleek een Mystery guest (Meester Henk Schaart van de Verkruisenschool) verstopt te zijn in het gebouw. De hele week werden er geweldige activiteiten voor de kinderen gehouden; hutten bouwen, het Mammoetpad in De Heemtuin, de reis naar Slagharen, een fietstocht, dropping en bootcamp en allerlei waterspelletjes, want het was natuurlijk heel warm de afgelopen week. De week werd op dag vijf afgesloten met 's middags midgetgolf en kanoën en ’s avonds een grote gezellige barbecue, eerst voor kinderen en daarna voor de vrijwilligers. De 47e spelweek van Muntendam was met ruim 100 kinderen weer een groot succes!
 
Kinderspelweek Noordbroek 
Het thema van de kinderspelweek was dit jaar Ridders en Prinsessen. De spelweek begon met het oplaten van ballonnen en een optocht door het dorp. 
Spelweek Noordbroek
's Avonds konden de kinderen blijven eten en slapen. Verder was er allerlei vertier de afgelopen week, vissen, een speur- en spooktocht, een zeskamp en met de bus naar Schloss Dankern, Het sluitstuk van de week was de playbackshow op het marktplein. Na de act van de vrijwilligers en de toegift van de winnaars kwam er een eind aan de zeer geslaagde kinderspelweek van 2016. Iedereen dank voor de hulp, sponsoring en/of aanwezigheid en tot volgend jaar. 

Reactie toevoegen