Aaierlegger Award

De Aaierlegger-Award is een Meedener onderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon, vereniging of instelling die in een bepaalde periode van bijzondere betekenis is geweest voor de Meedener gemeenschap of een prestatie heeft geleverd van formaat. Tijdens de afsluitende feestavond van de feestweek is de Aaierlegger Award 2016 uit-gereikt aan mevrouw Sjoukje Smid-Van der Velde. Het is voor het eerst dat de award aan een vrouw word uitgereikt.
Mevrouw Smid is een stille kracht die vandaag de dag nog op senioren-leeftijd zeer actief is in de gemeenschap, maar ook in het verleden diverse taken heeft vervuld.
Iemand die niet of nauwelijks op de voorgrond treedt, maar juist die gaten vult waar niemand bij stil staat. Een bezoekje aan zieke thuis of in het ziekenhuis of spontaan vrijwilliger bij het zwembad.
In het verleden vertegenwoordiger van het dorp in bijvoorbeeld het Algemeen Bestuur van het Dorpshuis, maar ook in belangengroeperingen op het terrein van welzijn en zorg. Kortom, het is één van de vele stille krachten in het dorp die het cement zijn van de Meedener samenleving. Betrokken, bescheiden, vriendelijk en zorgzaam.
De Award is aan mevrouw Smid uitgereikt als een soort oeuvre-award, gezien het brede scala van vrijwilligers-werkzaamheden die zij heeft verricht en nog verricht, zoals:
• Zonnebloem: o.a. verkoop van loten, meehelpen met de organisatie van reisjes en activiteiten zoals verkoop van bijv. geraniums.
• PCOB: voorzitter
• Dagopvang Muntendam, waar ook Maimers komen, 1 dag in de week helpen en koken.
• Dorpskerk: pastoraat en schoonmaak
• Vakantiewerk Rode Kruis: 1 week per jaar op reis gehandicapten verzorgen
• Collectes: o.a. reumafonds en longfonds. Niet alleen lopen met de collectebus, maar ook zorgen voor mensen die willen collecteren. Dus bussen uitdelen, verzamelen, geld tellen etc.
 
Zoals u ziet. Een waardige ontvanger van de Aaierlegger-Award.

Reactie toevoegen