De Heemtuin heeft Mammoetpad

Afgelopen vrijdag werd er in De Heemtuin te Muntendam een Mammoetpad geopend door burgmeester Rein Munniksma en een aantal kinderen. Als eerste hield Peter Rutgers van stichting WerkPro een openingswoord, daarna kwam burgemeester  Rein Munniksma aan het woord.
Samen met een aantal kinderen groef Munniksma, als openingshandeling, de botten van een Mammoet op. Deze moesten als een puzzel in de vorm van een Mammoet gelegd worden.
Het Mammoetpad heeft een eigen verhaal en dit is geschreven door Remko Schepel. De bezoekers kunnen in dit ver- haal kennismaken met Koning Quagga, Dodo Dorien, Henri de Holenbeer en Madiba de Mammoet. Op het pad loop je rond een meertje en kom je allerlei bouwwerken tegen die zijn gemaakt van natuurlijke materialen op het land en in het water. Daarmee wordt een knipoog gegeven naar de prehistorie.
Het natuurpad komt tot stand door een samenwerking tussen de gemeente Menterwolde en de Stichting WerkPro. Medewerking is er ook van Leader, het Europees programma voor plattelandsontwikkeling. Sinds januari 2015 is WerkPro de exploitant van De Heemtuin. In samenwerking met De Zijlen kunnen mensen met een verstandelijke handicap in De Heemtuin terecht voor dagbesteding. Deelnemers doen horeca-ervaring op in het paviljoen of werken in de groenvoorziening. 
Voor jong en oud is er veel te leren over het milieu: stichting Natuur- en milieueducatie (NME) biedt excursies aan schoolklassen. Het paviljoen is te huur voor feesten en partijen. Regelmatig worden er workshops, markten en evenementen georganiseerd. De Heemtuin Muntendam is ook een officiële trouwlocatie.

Reactie toevoegen