Per spoor in de jaren ’50

Vanaf zaterdag 4 juni is er in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum een nieuwe expositie te zien. Onder de titel ‘Reizen per spoor in de jaren ‘50 - Op vakantie naar Zwitserland’ wordt een sfeerbeeld neergezet van het reizen per spoor in vervlogen tijden. De expo bestaat uit de onderdelen: ‘De Reis’, ‘Informatie’ en ‘De Verbeelding’.
Er is de reis van de denkbeeldige familie Bergsma uit Drachten. Ze gaan in juli 1958 op vakantie naar Zwitserland. Deze familie neemt u als het ware mee op reis door deze periode. U kunt deze reis virtueel ondergaan door de borden langs de muren te volgen.
De reis van de familie Bergsma krijgt extra betekenis door informatie over historische en technische gegevens.
Deze informatie is te vinden op de U-vorm in het midden van de expositieruimte. De voorwerpen ondersteunen het verhaal van de reis en geven een beeld van het spoorverleden in de jaren ’50. Deze expositie is ten opzichte van de vorige exposities duidelijk vernieuwend. Een deel van de expositiegroep heeft hier enkele maanden hard aan gewerkt. Met als resultaat een prachtige expositie die een duidelijk beeld geeft van het reizen per spoor in de jaren ’50.
De expositie wordt aanstaande vrijdagavond, 3 juni, geopend. Deze avond bestaat uit een vraaggesprek met spoor- wegdeskundigen en wordt gepresenteerd door Okkie Smit, bekend van RTV Noord.

Reactie toevoegen