De Mieden scoort ver boven de norm

De groep 8’ers van obs De Mieden hebben hun eindtoets uitstekend gemaakt. De scores op de eindtoets van De Mieden komen ver boven de landelijke norm uit. De school kreeg vorig jaar al het vertrouwen van de onderwijsinspectie na een onderzoek naar de kwaliteitsverbetering die het jaar daarvoor was doorgevoerd. Deze score bevestigt dat obs De Mieden haar leerlingen kwalitatief en nu dus ook duurzaam hoogwaardig onderwijs biedt.  
Kwaliteitsontwikkeling op obs De Mieden zet door
Obs De Mieden, onderdeel van Scholengroep OPRON, heeft de afgelopen twee jaar alles op alles gezet om de onderwijskwaliteit naar een hoger niveau te brengen. De onderwijsinspectie gaf in september 2015 al aan weer vertrouwen te hebben in de school en noteerde in het inspectierapport: “De kwaliteit van het onderwijs is weer voldoende. Bovendien zijn de bestuurlijke aansturing en de teambezetting sterk verbeterd. Dit betekent dat de school niet langer onder intensief toezicht valt.”
 
Bestuurder Jan Paul ten Brink over dit resultaat: “Voor de doorontwikkeling van de onderwijskwaliteit is dit schooljaar maatwerk geleverd in de samenstelling van het team en de groepen. Dit komt de leerprestaties ten goede en past in de ambitie van Scholengroep OPRON om daar waar nodig extra te investeren in onderwijskwaliteit. Het is mooi om te constateren dat het team en de leerlingen dit volledig hebben waargemaakt!”
 
Kwaliteitsonderwijs op basis van plezier, verantwoordelijkheid en samenwerken 
“De toekomst van het onderwijs in Meeden ziet er rooskleurig uit” vervolgt Ten Brink. “Het is de ambitie van de gemeente Menterwolde en de beide scholen in het dorp om in 2018 als één nieuwe samenwerkingsschool verder te gaan. Daarmee wordt het onderwijs in Meeden kwalitatief en duurzaam geborgd. Obs De Mieden beschikt over een mooie uitgangspositie voor dit proces.”
 
De afgelopen twee jaar heeft Scholengroep OPRON nadrukkelijk geïnvesteerd in de kwaliteit van het onderwijs en dit werpt zijn vruchten af. Ten Brink: “We zien bij alle scholen die vallen onder Scholengroep OPRON een stijgende lijn. De verbeteraanpak en de massieve investering in kwaliteitsverbetering, gekoppeld aan de fantastische inzet van de leerkrachten, de teams en de directeuren laat duidelijke positieve resultaten zien. We bieden eigentijds kwaliteitsonderwijs en daar zijn we trots op. We blijven ook ambitieus. Onze slogan is een opdracht aan onszelf; vanuit onze kernwaarden plezier, verantwoordelijkheid en samenwerken maken wij de slogan Leren en werken bij OPRON? De tijd van je leven! helemaal waar.”

Reactie toevoegen