Gezondheid met een Glim en Lach

Op de Europaschool vinden ze gezondheid erg belangrijk. Daarom heeft de school het afgelopen schooljaar meegedaan met het EU-schoolfruit en groenteprogramma. Tijdens dit project konden de kinderen verschillende groentes en fruit proberen. De leerlingen kregen gedurende 21 weken drie dagen in de week groente of fruit aangereikt tijdens de pauze om gezamenlijk op te eten. Ook op de andere dagen zagen ze op de Europaschool dat de kinderen steeds meer fruit en groente meenamen. Zo kunnen we constateren dat we, ouders en school, sa-men een gezonde school nastreven.
Kinderen die gezond eten hebben meer energie en zijn minder vaak ziek.  
Het programma is nu afgerond, maar we kunnen trots vaststellen dat de gezonde snack ook nu nog door de leerling meegenomen wordt.  
In de kleutergroep zijn ze na de meivakantie in het kader van gezondheid gestart met het thema ‘wiebeltanden’. In de kleuterklas van juf Margriet en juf Marieke zitten veel kinderen die bezig zijn met het wisselen van het melkgebit. In de klas werd samen met de kinderen een tandartspraktijk ingericht. De kinderen kunnen in deze hoek spelend leren over het thema. Op donderdag 26 mei kwamen Koba Mooibroek en Marika Lem namens de stichting ‘Glim en lach’ bij de kleuters op bezoek om de kinderen hier nog meer over te leren (zie foto). 
De kinderen konden allerlei vragen stellen en kregen o.a. antwoord op de vragen hoe je je gebit moet verzorgen.
Tijdens het bezoek hebben de kleuters zelf tandpasta gemaakt. Als aandenken kregen de kinderen een tandenborstel en de zelfgemaakte tandpasta mee naar huis. 

Reactie toevoegen