B&W praat verder met overnamekandidaat

Mevrouw van der Veen van zwemschool de Krabbelaar en Paul Louwerse spraken in tijdens de raadsvergadering afgelopen week. Mevrouw van der Veen verzorgt sinds een aantal jaren zwemlessen in Muntendam. Al 1,5 jaar is zij in overleg met de gemeente over overdracht van het zwembad. Volgens haar is De Krabbelaar in staat om het bad open te houden met personeel in dienst. Er is nu zelfs een wachtlijst voor zwemles. 
Overdracht zou kunnen met een eenmalige bijdrage van € 270.000,- voor achterstallig onderhoud. Paul Louwerse is zwembaddeskundige v.w.b. exploitatie. “Met de eenmalige bijdrage kan het bad langere tijd open blijven. Het bad kan dan nog zeker 10 jaar open blijven. Zonder bijdrage kan het beter sluiten.” Ook Fysiotherapie Menterwolde wil een pleidooi houden voor behoud van dit unieke zwembad in de omgeving dat zich uitstekend leent voor therapeutische doeleinden.
 
Met het huidige besluit van B&W gaat het bad uiterlijk per 01.01.2017 dicht. Wellicht ook eerder als het zandfilter niet meer (tijdelijk) te repareren is en het begeeft. Dit wordt maandag 23 mei bekeken door een deskundige. 
 
Vanuit de raad kwamen vele vragen. KM en MG vinden dat sluiting aan de raad voorgelegd had moeten worden. Er zijn tenslotte 49.000 bezoekers per jaar en 210 kinderen krijgen elke week zwemles. Andere partijen lieten ook kritische geluiden horen. Een goed financieel jaaroverzicht/begroting  was er niet van De Krabbelaar. En zal het aantal kinderen dat lest op termijn niet minder worden?
 
Wethouder Veenstra stelt dat zij rekening houdend met de regels van de financiele onder toezicht stelling van Menterwolde niet in staat is om € 270.000,- te reserveren. De raad wil echter toch dat B&W nog maximale inspanning verricht om het bad open te kunnen houden en dit voor 1 september, wel met bruikbare cijfers erbij van De Krabbelaar. De actie die vanuit de gemeente is gekomen is om komende week tezamen met alle verenigingen die gebruik maken van het D.G. van der Noortbad een gesprek te hebben. Eenieder die mogelijkheden ziet is welkom om zich te melden. 
 
Conclusie: B&W en De Krabbelaar blijven nog in gesprek in een laatste poging.

Reactie toevoegen