PvdA over sluiting zwembad

Na alle commotie over het sluiten van het D.G. van den Noortbad voelen wij ons als PvdA Menterwolde toch de behoefte om een reactie te geven op het besluit van het College. Het besluit dat het College heeft genomen, gaat ook de PvdA fractie aan het hart. Immers, wij hebben ons altijd hard gemaakt voor de voorzieningen in de 4 dorpskernen waaronder de zwembaden. Twee jaar geleden zaten we met de werkgroep D.G. van den Noortbad om tafel en met andere gebruikers om te kijken wat de haalbaarheid tot in standhouding van het zwembad was.
Vrijwilligers hebben zich niet aangemeld. Dit na erg veel werk van de werkgroep die ontzettend hun best heeft ge- daan en goede plannen had.
Wel is er, een WIFI installatie in het zwembad geplaatst. Dit ging boven het vervangen van het zandfilter. Een besluit van het vorige college, waarvan Menterwolde Gewoon deel uitmaakte.
In de afgelopen 8 jaar hebben de toenmalige colleges nagelaten stelposten in de begroting uit te voeren, waardoor het onderhoud van de voorzieningen achterbleef.
Hoe graag we ook zouden willen, de ruimte van € 800000,- is er niet in de gemeentebegroting. Daar komt bij, dat zo-als een ieder weet, dat onze gemeente onder toezicht staat van de Provincie en we dus niet zomaar een investering mo-gen en kunnen doen. De provincie stelt dat er een sluitende begroting moet zijn voor het jaar 2016. Zo’n tegenvaller van het D.G. van den Noordbad zal dan nooit geaccepteerd worden.
Doordat er in het verleden nooit geïnvesteerd is in het bad, moeten we dus nu de rottige boodschap gaan verdedigen. We kunnen niet anders. Maar dat is niet wat we graag zouden willen.
Voor alle inwoners, inclusief de fractie PvdA een verdrietig verhaal. Roepen van we gaan ons verzetten tegen de sluiting zoals nu gebeurt, is gemakkelijk, laten de partijen dan eerst komen met een onderbouwing waar we het geld vandaan moeten halen? 
 
Namens de fractie PvdA Midden-Groningen afdeling Menterwolde.

Reactie toevoegen