Vrijdagmiddag in het MAC, gezelligheid troef!

Iedere vrijdagmiddag is het een drukke boel in het MAC. Het Leespunt is open en de Ruilderij wordt ook weer druk bezocht. “We zijn nog niet weer helemaal op orde, maar het begint er op te lijken“, vertelt Alie Duin, vrijwilliger bij de Ruilderij. “Na de verbouwing stonden we voor de zware klus de Ruilderij weer gezellig te maken.

Dit is nog niet klaar, maar we hebben de deuren vast opengegooid vanwege de grote vraag.” De vrijwilligers zijn er druk mee, opruimen, herindelen, plannen bedenken voor een betere inrichting. “De inrichting wordt aangepast, dat is nu zeker, maar we moeten nog even wachten op het meubilair en de nieuwe rekken. Dan wordt het pas echt netjes en gezellig!” Anja Westerhof is druk aan het vouwen, terwijl ze dit zegt.

Ondertussen is aan de andere kant van het MAC het Leespunt geopend. Vele bezoekers, jong en oud, maken gebruik van het gratis lenen van boeken. “We kijken uit naar de officiële opening van het MAC in juni. Dan hopen we op nog meer publiek. Het belooft een leuk feest te worden.!”