Informatieavond over rechtsbescherming voor mantelzorgers/familie en belangstellenden

Hoe zorgt u ervoor dat uw belangen goed en vertrouwd behartigd worden? De Commissie 55+ Activiteiten Zuidbroek en het Steunpunt mantelzorg Menterwolde organiseren op donderdag 26 mei 2016 een informatieavond over dit thema.

Notariaat de Poel uit Hoogezand zal op deze avond de juridische kant van rechtsbescherming toelichten.
Mantelzorg Menterwolde gaat in op de mogelijkheden die mantelzorgers hebben om de belangen van hun naasten te behartigen. Wie moet uw belangen behartigen als u dat zelf niet meer kunt? Wat kunt u regelen voor naasten die de eigen belangen niet meer zelf kunnen behartigen? Het komt zeer regelmatig voor dat mensen niets hebben geregeld toen zij dat nog zelf konden. U doet er verstandig aan dit zo snel mogelijk te regelen. Een beroerte, dementie of andere aandoeningen waardoor u uw belangen niet meer zelf kan behartigen: het kan ú ook overkomen!
Mantelzorgers/familieleden, buren, vrienden en professionele zorgverleners bieden sociale bescherming. Minstens zo belangrijk is juridische bescherming. Sociale bescherming en rechtsbescherming lopen in elkaar over. Soms moeten familieleden/mantelzorgers in hun zorg extra maatregelen treffen om de zaken goed te regelen.

Wij nodigen u van harte uit deze informatieavond te bezoeken!
Plaats : De Broeckhof, W.A Scholtenweg 18 te Zuidbroek
Datum: 26 mei 2016
Tijd: Van 20.00 – 22.00 uur
Voor wie: Mantelzorgers en belangstellenden uit Menterwolde, Slochteren en Hoogezand Sappemeer
Toegang gratis
Aanmeldingen: belangstellenden buiten Zuidbroek kunnen zich opgeven bij het steunpunt Mantelzorg Menterwolde.
Telefoon: 0598-364900
Mailadres: h.aanen@kwartierzorgenwelzijn.nl