Brons voor Aniek Norder

Aniek (17) uit Muntendam heeft 7 mei een bronzen medaille behaald op het Europacup judotoernooi in Kaunas Litouwen. Een mooi resultaat aangezien ze ervan uitging dat dit jaar meer een jaar zou zijn waarin ze zich eerst moest ontwikkelen. 
Ze is dit jaar eerstejaars in de junioren (leeftijdsklasse tot 21 jaar) en ook nog eens 2 gewichtsklassen omhoog gegaan. Nadat ze vorig jaar nog in de -48 kg uitkwam, is ze naar de -57 kg overgegaan. Toch gaat het dit jaar boven verwachting goed. Nadat ze in februari zilver op het NK junioren behaalde, mocht ze naar een Europacup toernooi in Portugal.
Daar werd ze 7e. Vervolgens nog een toernooi in Erfurt in Duitsland waar ze 5e werd.
Op het toernooi in Kaunas versloeg Aniek in haar eerste partij een Litouwse met een ippon. Daarna moest ze het opnemen tegen een judoka uit Belarus. Deze verloor ze waardoor ze moest afwachten of ze nog herkansing kreeg. Gelukkig kreeg ze die en ze herpakte zich goed. In de herkansing won ze vervolgens van een Poolse. Daarna een zware partij tegen de hoogst gerankte, een Israëlische judoka. In de laatste 5 seconden scoorde Aniek met een ippon. De partij tegen een Zwitserse was minder zwaar. Vervolgens mocht ze zich na deze gewonnen partij opmaken voor de partij om brons tegen een Russiche. De partij om brons won ze uiteindelijk met een verwurging waardoor de Russiche moest afkloppen.

Reactie toevoegen