Ronkende motoren in Zuidbroek

Afgelopen zondag 8 mei kwamen verschillende coureurs naar Zuidbroek, om hun motoren en hun behendigheid tijdens de Classic motorraces op het bedrijvenpark De Gouden Driehoek in Zuidbroek hiermee te demonstreren. De deelnemers werden niet gewaardeerd op snelheid maar op regelmatig rijden. De winnaars van deze demoritten zijn degenen die over 2 manches het kleinste verschil in tijd hebben.
Vanaf ongeveer 9.00 uur ’s morgens (keu-ring) tot ongeveer 17.00 uur (prijsuitreiking) waren de regelmatigheidsritten voor historische race- en sportmotoren, met alles wat er bij hoort, te aanschouwen. In verschillende klasses, 50cc, 125cc, 250cc, 350cc en 500cc verschenen de rijders aan de start. Ook de veteranen, specials, zijspannen en (voor echte nostalgie) de Pré 50 klasse lieten hun kunnen weer graag zien op dit circuit.
Verder konden de belangstellenden een kijkje nemen op het rennerskwartier.
Hier stonden de verschillende motoren uitgestald om te bewonderen. Er waren veel merken van weleer: Kreidler, Eysink, Norton, NSU, BMW, Moto Guzzi, Ducati en Velocette. De motoren hebben een bouwjaar tot en met 1965, met uitzondering van de 50 cc en zijspanklasse welke tot en met 1972 gemaakt zijn. De Historische Motorsport Vereniging stond garant voor de organisatie van dit evenement.

Reactie toevoegen