Informatie avond WINDPARK N33

Stichting Platform TegenwindN33 organiseert 24 maart in samenwerking met Storm Meeden en Tegenwind Veenkoloniën een centrale informatieavond rond de stand van zaken met betrekking tot Windpark N33. De avond zal plaatsvinden in het dorpshuis van Meeden en is voor alle inwoners in het zoekgebied van Windpark N33, dat 3 gemeenten beslaat: Veendam, Menterwolde en Oldambt, gratis toegankelijk. De avond wordt gehouden op donderdag, 24 maart a.s. De zaal is open vanaf 19.30 uur, de avond begint om 20.00 uur.
De avond wordt georganiseerd om burgers te informeren over de laatste stand van zaken, zo veel mogelijk burgers de mogelijkheid te bieden deel te nemen aan (gratis) juridische bijstand en het alternatief voor het windpark, namelijk het project Zonkoloniën, te presenteren.

Stichting TegenwindN33 blijft zich verzetten tegen de komst van het windparkN33.
Het tegenhouden van het windpark zal het eerste uitgangspunt zijn bij de juridische strijd die de stichting aangaat. Men heeft daar voor de steun ingeroepen van advocatenkantoor Li en van Wieringen, dat ook de belangen vertegenwoordigt van actiegroepen in Drenthe. Zij zullen deze avond uitgebreid ingaan op de juridische mogelijkheden en hoe burgers daarin kunnen participeren.
Wijk- en buurtbeheer uit de diverse gemeenten hebben zich onlangs verenigd in een samenwerkingsverband, ook zij zullen aanwezig zijn om hun inzet en strategie die avond toe te lichten. Daarnaast zet Tegenwind N33 vol in op alternatieven voor het windpark. Deze avond worden die plannen uitgebreid toegelicht door de initiatiefnemers, die verenigd zijn in stichting de Zonkoloniën. Het betreft hier plannen voor een bijzonder energielandschap. Deze plannen zijn volgens Tegenwind en de initiatiefnemers een volwaardige vervanging voor het windpark, evenwel zonder dat er sprake is van de nadelige gevolgen die een windpark met zich meebrengt voor inwoners van dit gebied.

Reactie toevoegen