Jubilarissenhuldiging 2015

FNV Bondgenoten afd. Menterwolde heeft vrijdagavond 20 november in de Menterne de aanwezige jubilarissen van 2015 in het zonnetje gezet. Elk jaar organiseert het bestuur een jubilarisfeestavond voor alle jubilarissen die 25, 40, 50,60 of 70 jaar lid zijn van de vakbond.
De afdeling heeft dit jaar totaal 33 jubilarissen waarvan in dit jaar de meeste jubilarissen door het bestuur thuis al zijn gehuldigd. Er waren 12 jubilarissen aanwezig waarvan nog 8 jubilarissen die officieel in oktober, november en december jubileren en op deze avond worden gehuldigd door bestuurder Ina von Pickartz. 

De heren: W. Everts en A. Tammenga en mevr. Kuiper-Veendorp; 25 jaar lid. 
De heer H. Koster en mevrouw Venema Vliegers; 40 jaar lid. 
De heren R.J. Meijer, B. Wieringa en A. Snijder; 50 jaar lid. 
Om verschillende redenen konden helaas 21 jubilarissen niet aanwezig zijn.
 
Even over zes opende voorzitter Henk Koster de bijeenkomst, waarna het gezelschap ging smullen van een heerlijk buffet. Daarna kreeg bestuurder Ina von Pickartz van regio Groningen het woord.
Ina hield een verhaal over de fusie van de vakbond die 1 januari 2015 is ingegaan en meer aansluit op de huidige tijd.  Deze fusie houdt in dat een aantal bonden (Bondgenoten, Bouw, AbvaKabo,  Sport en KIEM) opgaan in één FNV bond. De huidige afdeling FNV Bondgenoten Menterwolde gaat nog één jaar door op dezelfde wijze. 
“Dat de vakbond nog hard nodig is, lezen we dagelijks in kranten en zien we op TV. Er zijn nog steeds werkgevers die de CAO’s niet naleven zodat werknemers de dupe zijn. Ook het kabinet kan met betere plannen komen voor minder bedeelden in ons land. Vooral de werkgevers die vaak buitenlanders  aannemen voor een paar euro per uur en dus de CAO ontduiken moeten worden aangepakt. Zo zijn er veel meer misstanden te noemen waarvoor de vakbonden alle dagen strijd leveren voor de werknemer, uitkeringsgerechtigden en ouderen.” Ina gaf verder aan dat vakbondsleden altijd op spreekuurlocaties terecht kunnen met vragen en begeleiding wat betrekking heeft op werk en inkomen. Ina had ook een verhaal over jaren waarin de jubilarissen lid werden. Dus vooral de jaren 1990, 1975 en 1965 en 1955 resp. 25, 40, 50 en 60 jaar geleden.
Vervolgens kregen de jubilarissen het woord om verhalen te vertellen over hun werkzame leven. 
Voorzitter Henk Koster merkte nog op dat er op woensdagavond 25 november een presentatie door zorgverzekeraar Menzis wordt gegeven voor alle belangstellenden. FNV leden hebben een collectief ledenvoordeel van € 7,49 per maand per persoon op de (natura) basisverzekering van Menzis.
Na de verhalen werd er nog even nagepraat en bloemetjes uitgedeeld aan de jubilarissen en het bestuur werd bedankt voor het organiseren van dit jaarlijks gebeuren. De gezellige avond werd om plusminus 22.00 uur afgesloten door voorzitter Henk Koster.

Reactie toevoegen