SP zegt vertrouwen op in KM en MG

Ouderwets gekrakeel tijdens de begrotingsvergadering
Tijdens de begrotingsvergadering van afgelopen donderdag is de coalitie wederom uiteen gevallen. Er werd hevig gediscusseerd over de lang niet sluitende begroting over de komende jaren (in 2016 een tekort van €1,3 miljoen). Kritisch Menterwolde en Menterwolde Gewoon hadden veel kritiek op deze begroting. In eerste termijn riep Joyce Veendorp op om niet meer te discussiëren onderling in bijv. de pers en in de raad. “Laten we aan de slag gaan.”
Aan het eind van de vergadering stelt dezelfde mevrouw Veendorp “Wat wij vrezen is werkelijkheid geworden. KM en MG weigeren de realiteit onder ogen te zien en constructief en weloverwogen mee te werken aan mogelijke bezuinigingsmaatregelen. Nee dat moet allemaal vandaag en nu. Wij zeggen het vertrouwen op." Overigens gingen alle  partijen akkoord met de voorliggende begroting.
De SP wil volgende week met de oppositie partijen om tafel om gesprekken te voeren voor het vormen van een nieuwe coalitie. “We hebben nog alle vertrouwen in de wethouders, maar niet in hun fracties. De wethouders hebben de begroting gesteund en hun fracties niet”, aldus Joyce Veendorp namens de SP.

Reactie toevoegen