Expositie schildersclub 55+

Van november 2015 t/m januari 2016 exposeren de amateurschilders van de 55+ schilderclub uit Zuidbroek hun werkstukken in het gemeentehuis van Menterwolde. De doeken hebben verschillende onderwerpen en zijn met diverse technieken gemaakt. De schildersclub heeft 10 leden en staat onder leiding van dhr. Hamminga.
Elke donderdagmorgen van oktober t/m maart schilderen ze in het dorpshuis "De Broekhof". Meestal werkt iedereen naar eigen keuze, maar een enkele keer wordt er gezamenlijk één onderwerp uitgewerkt. Voor het dorpshuis "De Broeckhof" zijn bijvoorbeeld gezamenlijk drie grote doek-en in fleurige kleuren geschilderd. De expositie is tijdens de openingstijden van het gemeentehuis te bezichtigen. 

Deelnemers aan de expositie zijn:
Truus Kroeze-van Timmeren: door het opzetten van de  schildergroep, november 2010, werd ze extra gestimuleerd om deze hobby met anderen te delen. Eerder al was ze begonnen met olieverf en aquarel, maar nu verkiest ze te werken met acryl. Abstract heeft hierbij de voorkeur.
Alie Pronk-Knip: tekende en kleurde vroeger al op de kartonnetjes die haar vader meenam uit de fabriek. Pas veel later is ze zich gaan bezighouden met verschillende technieken, zoals olieverf, aquarel en krijt.
 
Hannie Gaal: heeft het waarschijnlijk in de genen. Haar grootvader was beeldhouwer en haar vader was leraar aan de kunstacademie in Arnhem. Eerst heeft ze les gehad in aquarel-schilderen, later is ze olieverf gaan gebruiken en nu heeft ze les in acryl-schilderen.
 
Kina Uil-Kuiper: hoefde op de lagere school vaak niet mee te doen met opdracht tekenen, omdat ze er niets van terecht bracht. Later, toen ze 15 was en in het ziekenhuis lag, had ze graag de mooie bosrand die ze vanuit het raam zag willen schilderen, maar dacht dat nooit te kunnen. Op latere leeftijd is ze, na vele lessen, terecht gekomen bij het schildersclubje in "De Broeckhof", waar ze met veel plezier naartoe gaat.
 
Pieter Jager: kon op de lagere school al goed tekenen en moest tegen 5 december altijd Sinterklaas en Zwarte Piet groot op het schoolbord tekenen en inkleuren.
Loeki Lammerts: maakt vooral olieverf-schilderijen en haar doeken hebben als onderwerp voornamelijk dieren, stillevens en landschappen.
 
Grietje Meuken-Knip: tekende als klein meisje al graag op de kartonnetjes die haar vader meenam van de strokartonfabriek. Toen haar kinderen eenmaal uit huis waren, heeft ze het tekenen weer opgepakt. Eerst heeft ze deelgenomen aan een clubje in Midwolda (Perspectief) en een aantal lessen in Noordbroek gevolgd. Daarna is ze zich gaan inzetten voor de oprichting van het schildersclubje in Zuidbroek.
 
Klaas Hamminga: was zeer onder de indruk van de schilderijen van zijn oom en vraagt zich af of hij zijn talenten heeft geërfd. Na zijn studie als leraar heeft hij de akte voor tekenen en handenarbeid gehaald en een tijdlang voor tekenen MO gestudeerd. Hij heeft de laatste tijd veel geëxposeerd en geeft momenteel leiding aan het schildersgroepje in Zuidbroek.
 
Johanna Eefting: haar liefde voor tekenen en schilderen begon al op de basisschool. Later op de rijkskweekschool voor onderwijzers in Winschoten had ze als keuzevak tekenen en leerde ze met verschillende materialen te werken. Op latere leeftijd volgde ze een aquarelleercursus en daarna kwam het schilderen met acrylverf in beeld. Ze neemt regelmatig deel aan workshops in galerie 'De Groninger Kroon' in Finsterwolde en bij atelier 'Karmozijn' in Noordbroek. Haar onderwerpen zijn divers, maar meestal realistisch.

Reactie toevoegen