Start Nieuw seizoen bij MMC

Op cursusgebied zijn er diverse mogelijkheden bij Stichting MMC. Het aanbod wordt steeds meer uitgebreid. Het komend seizoen staan er weer allerlei nieuwe projecten en extra cursussen op het programma. Voor de beginnende of gevorderde gitaarspelers zijn er weer cursussen voor akoestisch of elektrisch. De concentratie ligt op kampvuur- gitaarspelen. Een methode die MMC nu al 12 jaren volgt. De deelnemers leren vanuit basisakkoorden, diverse ritmes en tokkels zichzelf te begeleiden aan de hand van zelfgekozen liedjes. De blokken van acht bijeenkomsten wordt afgesloten met een korte presentatie. 
De workshop songwriting coaching class wordt voor het derde seizoen gegeven; een groep (aanstaande) muzikanten die een aantal keren bij elkaar komen en worden gecoacht in het schrijven van eigen werk. Jeroen Sjoers zorgt voor de begeleiding.  Nieuw is de cursus pianospel In een blok van acht lessen leer je de basis dingen van het pianospel: welke noten 
zitten er op een piano? Wat zijn akkoorden en hoe speel ik die? Hoe speel ik met twee handen? Met leuke gevarieerde lessen krijg je de basistechniek en -vaardigheid snel onder controle, waarmee je aan het eind van deze cursus je eerste liedje op de piano speelt!
Voor de kunstliefhebbers begint de cursus schilderen onder leiding van Diedy Busselmann. De concentratie ligt deze keer op landschapschilders. Verder zijn er nog diverse cursussen ‘Textielverwerking’. Op het gebied van theater zijn er meerdere activiteiten. Voor diegene die aan de slag wil met het werken aan een eigen theaterproductie is er alvast een cursus toneelspelen. Onder leiding van Ton Meijer worden aspecten van het toneelspel en improvisatie doorgenomen en geoefend. Momenteel worden de voorbereidingen getroffen voor de opzet van een nieuwe muziektheaterproductie. De zeer geslaagde opvoering van ‘Wil de nieuwe Fré Meis opstaan’ wordt nog in verkorte versie opgevoerd tijdens het eveneens door MMC gecoördineerde Theaterfestival 30 minuten los (Leutje Fré). Wegens succes geprolongeerd, heet het dan. 
In december gaat de ploeg van MMC met meerdere partners aan de slag met de opzet van een WINTERFAIR. Deze activiteit vindt plaats op zondag 13 december met tal van muzikale en thea- trale presentaties, diverse hapjes en drankjes, activiteiten voor kinderen en hopelijk een sneeuwballengevecht. Kandidaten die dan nog iets willen presenteren kunnen zich nog aanmelden. Kijk voor meer informatie op de vernieuwde website van MMC wanneer jouw favoriete cursus of activiteit begint en schrijf je snel in (www.metmeercultuur.nl)! 
 
Stichting MMC (vrijwilligersclub met professionele insteek voor de regio de Compagnieën=Veendam, Menterwolde en Hoogezand-Sappemeer als werkgebied) verbindt cultuurbeoefenaren en -liefhebbers.
 

Reactie toevoegen