Vrijwilligersprijs 2015

Dit jaar wordt er voor het eerst een Gemeentelijke Vrijwilligersprijs uitgereikt. De Gemeente roept mensen op zich aan te melden. Er zijn twee categorieën. De eerste categorie is een vrijwilligersinitiatief van een groep vrijwilligers in een bepaald georganiseerd verband zoals bijvoorbeeld een club, stichting of een vereniging. Bij de tweede categorie gaat het om een individu.
Uiteraard zijn er wel een paar voorwaarden! Zo wordt er aan categorie 1 gevraagd een goede, pakkende motivatie te schrijven waarin zij beschrijven waarom zij vinden dat hun club of vereniging in aanmerking komen voor de prijs. Zij mogen zichzelf aanmelden. Categorie 2, de individuele vrijwilliger, kan door iemand anders worden voorge- dragen. Ook daar moet een goe-de motivatie bij geleverd worden. In beide gevallen is het be- langrijk dat het vrijwilligerswerk een bijdrage levert aan de samenleving. Ook moet het vrijwilligerswerk in Menterwolde worden verricht én is de groep of persoon woonachtig in de gemeente Menterwolde. Voor zowel categorie 1 als 2 is er een leuk geldbedrag beschikbaar, maar de eer en eeuwige roem zijn natuurlijk het belangrijkst! Een commissie bestaande uit inwoners uit de gemeente buigt zich over de aanmeldingen en maakt een keuze. De prijsuitreiking zal op de jaarlijkse Vrijwilligersavond op 20 november, ditmaal in het Dorpshuis te Meeden, uitgereikt worden door de Burgemeester. 
Aanmelden kan tot uiterlijk 7 november op e-mailadres vrijwilligers centrale@ live.nl of via de post gericht aan Gemeente Menterwolde, Postbus 2, 9649 ZG Muntendam on-der vermelding van Vrijwilligersprijs.

Reactie toevoegen