Herman Sandman in Bieb Veendam

Woensdag 4 november geeft schrijver Herman Sandman in Bibliotheek Veendam een lezing over zijn nieuwste boek ‘De eeuwige Veenkoloniaal’. Herman Sandman is een man van de Veenkoloniën, hardcore Oost-Groningen. Een uithoek waar nooit iets gebeurt. In ‘De eeuwige Veenkoloniaal’  schetst hij in korte pennenstreken het leven van de Veenkoloniaal. Dat leven blijkt toch niet zo heel veel af te wijken van dat van andere wereldburgers die proberen er elke dag het beste van te maken.

Foto door Robert van de Molen
Eerder schreef Sandman over voetbal, rock-‘n-roll, opgroeien in Oost-Groningen en het literaire leven in de stad Groningen. ‘De eeuwige Veenkoloniaal’ is een nieuwe bundeling columns, aangevuld met enkele losse geschriften. In dit boek combineert hij zijn bekende humor meer dan ooit met weemoed en levensfilosofie. Op zijn Groningens, uiteraard.
 “Je bent een Veenkoloniaal. Dat heb je niet zelf bedacht. Dat was je al, door je geboorte. Kind van de leegte, mens van de leegte. Je hoort het anderen zeggen. Daar waar niks is, waar niks was en waar nooit iets zal zijn. Je ziet het ze denken. Maar je houdt niet van het woord leegte. Leegte betekent niks. Ruimte klinkt be-ter.”
 
De lezing in Bibliotheek Veendam begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk. Aanmelden kan via veendam@biblionetgroningen.nl

Reactie toevoegen