Gezellige en mooie socialsofa in Meeden

In opdracht van de gemeente heeft de dorpsraad, en met name Luppo Kruizinga, dit project getrokken. De geschiedenis van Meeden staat centraal op de bank die staat voor het dorpshuis. De heer Kruizinga stelt in zijn toespraak dat Meeden trots kan zijn op haar jeugd. 
De groepen 7 van bei-de scholen hebben in dit project samengewerkt. Zij zijn veel te weten gekomen over de geschiedenis van hun dorp (lees elders meer hierover) en hebben naar aanleiding daarvan mooie tekeningen gemaakt. Uit de tekeningen zijn ‘plaatjes’ gehaald om deze te plakken op de social-sofa. Dit in echt prachtige kleuren. De namen van de kinderen die hebben meegewerkt zijn ook te lezen op de bank. De heer Kruizin-ga sprak nog de hoop uit dat dit project de aanzet zal zijn voor meer culturele activiteiten in Meeden. Hierna hield wethouder Matty Siersema een korte toespraak en stelde in het vooruitzicht dat ook Mun-tendam en Noordbroek nog een so- cialsofa zullen krijgen. Namens beide sponsoren Leader en Nedmag te Veendam sprak ook directeur Paul Schip- per van Nedmag een woordje (Nedmag haalt zuiver magnesiumzout naar boven en maakt daarvan allerlei producten zoals o.a. badzout). Hij benadrukt dat hij het leuk vindt om via zo’n leuk project bij te kunnen dragen aan de maatschappij.
 
En toen eindelijk waren de hoofdrolspelers aan de beurt. Het doek moest afgelopen donderdag van de bank af en de kinderen moesten helpen. De kreten van bewondering lieten duidelijk blijken dat de bank in de smaak viel. Na de fotosessie konden ze in het dorpshuis nog terecht voor een drankje en heerlijke hapjes.

Reactie toevoegen