Oktobermaand Kindermaand

Sla je slag tijdens Oktobermaand Kindermaand
Voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar valt er in oktober veel te kiezen uit het grote aanbod van culturele instellingen met inspirerende, interessante, leerzame en aantrekkelijke activiteiten. De hele maand oktober kunnen kinderen, met hun ouders, grootouders of andere volwassen begeleiders, op zaterdag en zondag terecht in veel culturele instellingen in Groningen. Er zijn speciale activiteiten die een bezoek aan een museum, molen, borg, galerie, bibliotheek, tuin of theater tot een feest maken. Op de website www.kindermaand.nl is het complete overzicht te vinden van alle activiteiten.

Een selectie:
Groningen GR-ID
Het GR-ID – Grafisch Museum in Groningen is verhuisd naar de St. Jansstraat. Op de nieuwe locatie kunnen kinderen op woensdag zaterdag en zondag van 10.00-17.00 uur een eigen herfstschilderij maken door middel van rollers en inkt. Bassischoolleerlingen kunnen de hele maand oktober gratis naar het museum.
 
Molen Hollands Welvaart Mensingeweer
Op alle zondagen in oktober speelt Freya Noest van Poppentheaterschool Eya Popeya ‘POPANS en de AArenkindjes’. Bij haar natuureducatie-optredens geeft Freya vooraf een poppenspelworkshop-je waarmee de kinderen onderdeel worden van de voorstelling.
 
IVN Bellingwedde
In het IJsbaangebouw plan Oost in Bellingwolde kunnen kinderen op 31 oktober aan de slag met uilen en braak- ballen. Bij goed weer gaat men buiten op zoek naar echte uilen. Leent het weer zich daar niet voor dan gaan de kinderen binnen uilenballen pluizen. Braakballen pluizen is een leuk karweitje voor jong en oud. Door de botjes en andere resten te bekijken kom je er achter wat een uil zoal eet en dus ook welke diersoorten er in zijn omgeving leven.
 
Kerk Leegkerk (bij Groningen)
Zingen is leuk! En zingen doe je samen! Op 25 oktober kunnen kinderen terecht in de kerk van Leegkerk om samen te zingen met het VRIJDAG kinderkoor.
Lies Akkerman leidt dit koor op haar eigen enthousiaste wijze. Het repertoire bestaat uit wereldmuziek, leuke canons, musical- en popmuziek en misschien zelfs opera! 
 
Opa’s en oma’s
Ook voor opa’s en oma’s staat de website www.kindermaand.nl vol leuke tips om de herfstvakantie door te komen.
 
Oktobermaand Kindermaand is de maand waarin er heel veel creatieve en spannende activiteiten worden georganiseerd voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Op een laagdrempelige manier ma-ken zij kennis met culturele instellingen in de provincie. Op alle zaterdagen en zondagen in oktober worden er verschillende speciale activiteiten aangeboden. Aan Oktobermaand Kinder- maand doet weer een keur aan instellingen mee zoals musea, molens, theaters, tuinen, bibliotheken, een kaarsenmakerij etc. 
Op www.kindermaand.nl is het volledige programma te vinden.

Reactie toevoegen