Noordbroek’s echtpaar 55 jaar getrouwd

Woensdag 14 oktober was het precies 55 jaar geleden dat Tjeerd-Jan Ackermann en Harmke Ackermann-Zeeman elkaar het ja-woord gaven. Burgemeester Rein Munniksma van Menterwolde kwam het echtpaar feliciteren. Hij bracht een mooie bos bloemen mee.
De heer en mevrouw Ackerman hebben elkaar 58 jaar geleden ontmoet bij Tivoli in Siddeburen. “Na drie jaar verkering zijn we getrouwd.” Het echtpaar heeft één zoon. De heer Ackermann (79) is in Meeden geboren en mevrouw Ackermann (73) in Slochteren. Mevrouw Harmke Acker- mann werkte destijds (58 jaar geleden) bij Tivoli toen ze haar man ontmoette. 
Tjeerd-Jan Ackermann begon als 14-jarige jongen te werken bij een kwekerij “voor tien gulden”. Daarna nog bij een pottenbakkerij, betonbedrijf Mandema en een betonbedrijf in Gasselternijveen. “Dit vond ik zwaar, maar heel mooi werk.” Daarna heeft Ackermann nog in de strokarton, bij een boer en Motké (aardappelmeel, W.A. Scholten) gewerkt. Vanaf zijn 27e kwam hij bij de overheid aan het werk. Eerst bij de gemeente Hoogezand en later bij de gemeente Oosterbroek. “Ik zou daar als straatmaker beginnen, maar ze vonden mij te oud voor een school; ik heb het me dan ook zelf aangeleerd. Het kwam toen allemaal heel precies.” Hij heeft hier altijd met heel veel plezier gewerkt. “Iedereen kende iedereen; geweldig. Ik heb me dan ook altijd volledig voor mijn werk ingezet. Ze zeiden: wat hij met zijn ogen ziet, doen z’n handen. Mijn motto was ook; alles valt te leren en we moesten natuurlijk ook alles doen.” Op zijn 61e kon Ackermann uittreden omdat hij gebruik ging maken van de VUT. Hij is nu al weer 18 jaar bij huis. Mevrouw Ackermann heeft ook verschillende baantjes gehad, o.a. bij Tivoli in Siddeburen (waar ze elkaar hebben leren kennen), op een atelier in Siddeburen, bij Motké in Zuidbroek e.a. Het echtpaar vermaakt zich prima. Ze doen alles samen. Ze wonen met heel veel plezier aan de Plantsoenlaan in Noordbroek. “Een leuke gezellige buurt.” Woensdagavond hadden ze thuis nog een feestje om het 55-jarig jubileum in huiselijke kring te vieren.

Reactie toevoegen