Herdenkingsbijeenkomst brand Salem

Het is 24 oktober 45 jaar geleden dat een hevige brand 16 levens kostte in het vrouwenpaviljoen Salem. Deze tragedie wil Lentis (het vroegere GGz Groningen) herdenken, samen met u als familieleden, hulpverleners, oud- medewerkers en bewoners van het dorp Wagenborgen. Zowel een afgevaardigde van de Directieraad van Lentis als de locoburgemeester van de gemeente Delfzijl zullen daarbij het woord voeren. Ook vertegenwoordigers van de brandweer van de regio Delfzijl en (oud) brandweermannen van Wagenborgen en Winschoten zijn aanwezig. De brandweer uit Winschoten komt met de ladderwagen de ‘Ome Dirk’. Deze ladderwagen heeft een belangrijke rol gespeeld bij het redden van de patiënten van Salem.
Om stil te staan bij deze tragedie organi-seert Lentis op 24 oktober om 14.00 uur een herdenkingsbijeenkomst op de Algemene Begraafplaats, Hoofdweg 120a, in Wagenborgen.
Na de herdenking is er gelegenheid om onder het genot van een kop koffie of thee na te praten in De Open Poort naast de Petruskerk, Hoofdstraat 43 te Wagenborgen. Daar is ook een kleine expositie ingericht. Degene die dat wil kan daar ook nog iets zeggen.

Reactie toevoegen