Storm Meeden en TegenwindN33 strijdbaar

Inwoners van Meeden worden opgeroepen zich aan te sluiten bij een juridisch traject om Windpark N33 alsnog tegen te houden. Actiegroepen Storm Meeden en Stichting Platform TegenwindN33 zijn ook na het besluit van Minister Kamp, voor de plaatsing van 35 windmolens nog vol vuur. Het besluit van de minister houdt in dat er vele duizenden mensen last gaan ondervinden van de windturbines met een hoogte van 200 meter, waarvan vele op 1000 meter van de bebouwing. Zowel Meeden als Veendam, Ommelanderwijk en Zuidbroek worden door dit plan zwaar getroffen.
 
Daarnaast  zijn de actiegroepen van mening dat er nog volop onbenutte kansen en alternatieven zijn, die klakkeloos terzijde zijn geschoven.  Zo heeft Gedeputeerde W. Moorlag van de provincie de ontwikkeling van zonne-energie tegen gehouden en zijn de windturbine locaties ten noorden van de A7 waar veel ruimte is niet onderzocht.
 
Ook zijn er diverse procedurefouten gemaakt rond de totstandkoming van dit plan. De verdeling tussen de lusten en de lasten zijn ronduit schandalig te noemen, zo menen de actiegroepen. Actie is dus geboden en juridische bijstand nodig.
 
Leden van Storm Meeden verspreiden deze week huis aan huis een flyer.
Inwoners van Meeden worden opgeroepen zich aan te sluiten bij dit juridisch traject. Hiervoor kunnen zijn hun rechtsbijstandsverzekering en/of hun vakbondslidmaatschap inzetten.
Advocaten gespecialiseerd in soortgelijke zaken zorgen voor begeleiding en ondersteuning bij deze actie.
 
Het doel is nog steeds dezelfde: Het tegenhouden van het gehele windpark. Beide actiegroepen hopen op grote deelname van iedereen die zich hierin kunnen vinden.

Reactie toevoegen