Een unieke expositie

Actemium sponsort het techniekproject Techforfun van Winkler Prins en basisscholen, om daarmee techniek op jonge leeftijd onder de aandacht te brengen binnen het onderwijs. De samenwerking wordt benadrukt door een unieke expositie: Mens en techniek werken samen. Deze expositie is vanaf 13 oktober te zien in het markante gebouw van Actemium.
‘Mens en Techniek werken samen’  is geopend op maandag 12 oktober. Leerlingen van de Winkler Prins hebben zeven weken hard gewerkt aan een kunstproject. Het werk betreft schilderijen, maar er wordt ook 3-dimensionaal werk tentoongesteld. Dit zijn keramische werkstukken van leerlingen met als thema ‘Fantasiewezen’ en technische creaties van leerlingen uit groep 7 en 8 uit het basisonderwijs die deelnemen aan het Techforfun programma. Leerlingen van Zorg & Welzijn verzorgen de hapjes en geven hiermee het thema ‘samenwerken’ verdere invulling. 
 
Mens en techniek werken samen
Het gebouw van Actemium nodigt uit voor groot en kleurrijk werk met veel gebruik van contrasten wat betreft vorm en kleur. Net als eigenlijk het contrast tussen mens en techniek. Daarom is het vormcontrast geometrisch (techniek) en organisch (de mens) een sprekend beeldelement voor dit thema.
 
Hendrik Nicolaas Werkman
De leerlingen van klas V2B (schooljaar 2014/2015) en klas H2C van dit schooljaar halen hun inspiratie voor het werk van Hendrik Werkman. Tijdens hun jaarlijkse excursie naar het Groninger Museum voor het vak Beeldende Vorming bekijken zij de kunstwerken van Hendrik Werkman. Net als kunstenaar Hendrik Werkman gebruiken ze verschillende kleurcontrasten die onder andere de ruimtelijkheid van het werk vergroten. Dit samen met de voor Werkman zo karakteristieke techniek met rollers en inkt, ook wel ‘’druksels’’ genoemd.

Reactie toevoegen