Lezing over winterbloeiers

Groei & Bloei Hoogezand-Sappemeer e.o. organiseert op donderdag 15 oktober een lezing “Winterbloeiers, de tuin van oktober tot april” door Beline Geertsema. De lezing is in Brandpunt, Noorderstraat 27, te Sappemeer en begint om 20.00 uur. 
In de vijf koude en donkere wintermaanden van november tot april lijkt de tuin in diepe winterrust. Hoe verrassend is het echter te zien hoeveel er in die maanden in de tuin te beleven kan zijn. Met een beetje uitgekiende beplanting is er juist ook in de donkere maanden te genieten van bloeiende plan-ten. De bloemen zijn vaak minder opvallend qua kleur, maar zijn soms zeer geurend. Hoeveel intenser kan men genieten van die paar bloemen dan van de overvloed in de zomer! Denk bijvoorbeeld aan de kerstrozen, sneeuwklokjes, viburnums en toverhazelaars.
 
Door winterbloeiers in de tuin aan te planten wordt het tuinseizoen verlengd.
Aan de hand van foto’s laat Beline Geertsema u bomen, heesters, vaste planten en bloembollen zien die tussen november en april bloeien en winterhard zijn. Maar ook foto’s van een aantal groenblijvende planten die in een tuin onontbeerlijk zijn. Allemaal planten die een tuin in de winter het aanzien waard maken en het plezier in de tuin groter maken.
Beline Geertsema heeft een eigen tuinadviesbureau. Zij geeft lezingen over allerlei onderwerpen die met tuinen, parken en beplanting te maken hebben. Zij organiseert tuinreizen en ontwerpt tuinen. Daarnaast is zij voorzitter van de Nederlandse Tuinenstichting. Een stichting die zich inzet voor het behoud van ons groene culturele erfgoed.

Reactie toevoegen