50 jaar Kapsalon Gré Rijskamp

In november 2015 viert de salon haar 50-jarig bestaan. Het was in 1965 dat de toen 19-jarige Gré Bakker voor zich zelf begon aan de Hoofdstraat in Noordbroek, waar ze het gedeelte waar de dames gekapt werden huurde van Kapper Prins, die zelf de herensalon voor zijn rekening nam. Daarmee was de jonge Gré ineens zelfstandig ondernemer. 

Nadat ze in het huwelijk trad met Jan Rijskamp verhuisde het stel naar Zuidbroek en de salon verhuisde mee.  Halverwege de 70-er jaren werd een mooi herenhuis aan de Tussenklappen in Muntendam de nieuwe basis van het gezin en de kapsalon. Op die plek werd de salon uitgebreid en was er ruimte om meer medewerkers aan te trekken.
Het team ging deel-nemen aan kapperswedstrijden, en niet onverdien-stelijk. Meerdere ma-len kwam er uit de stal van Gré een kampioen, zowel bij wedstrijden van scholen, regionale, landelijke en Europese competities. Ook dochter Dana, die inmiddels in de salon aan het werk was, deed succesvol mee aan deze wedstrijden en behaalde meerdere titels. Kapsalon Gré Rijskamp werd een begrip. Het team werk-te mee aan kappersdemonstraties, modeshows, fotoshoots en andere creatieve uitspattingen. Ook bijscholing is altijd een belangrijk onderdeel geweest van de kennis en vaardigheden van de stylisten en is dat nog steeds. In het jaar 2000 verhuisde de salon naar Zuidbroek, waar een nieuw pand werd gebouwd op bedrijvenpark ‘De Gouden Driehoek’. In de periode van de bouw was er een korte tussenstop in een pand op de Kerkstraat, waar de klanten voor hun behandeling terecht konden. Op 14 november 2000 gingen de deuren open aan de Beneluxweg, inmiddels alweer 15 jaar geleden. Gré bereikte in 2011 de pensioengerechtigde leeftijd en geniet sindsdien van haar welverdiende vrije tijd. Op de huidige locatie is op de bovenver- dieping een fotostudio gevestigd  en de samenwerking tussen fotograaf en de kappers/visagisten levert prachtige resul- taten op. Doordat het team regelmatig shows en trainingen bijwoont is de kennis van de laatste trends en technieken op hoog niveau. 2015 Is voor Kapsalon Gré Rijskamp een drievoudig jubileum jaar, het 50-jarig bestaan, 15 jaar op de huidige locatie en 
25 jaar Redken Ambassador Salon. In deze tijd is het vrij uniek dat een klein bedrijf zo lang bestaat. Door de inzet en passie voor het vak hopen de kappers van Kapsalon Gré Rijskamp zich te kunnen blijven onderscheiden. Maar één ding is zeker, zonder het bezoek van zoveel lieve en terugkerende bezoekers kan een zaak niet bestaan. Er is de kappers ook alles aan gelegen het hun clientèle naar de zin te maken. De huidige eigenaar Dana Rijskamp is ontzettend trots op wat haar zaak heeft bereikt tot nu toe en hoopt nog jaren door te gaan. Op 31 oktober 2015 is er gelegenheid in de salon en het atelier er naast om het glas te heffen en op de toekomst te proosten, waar dan ook een bescheiden tentoonstelling is ingericht over 50 jaar Kapsalon Gré Rijskamp. 

Reactie toevoegen