Samen de schouders eronder

Op donderdagavond 3 september was er een informatieavond over het nieuw te ontwikkelen MFC in Meeden. Meeden krijgt een nieuw Multifunctioneel Centrum (MFC) op de plek waar nu het dorpshuis en de Sjaloomschool staan. Ongeveer 100 inwoners en andere belangstellenden waren donderdag naar het dorpshuis gekomen. Er heerste een gezellige sfeer in het dorpshuis. Toen iedereen voorzien was van koffie en thee, nam wethouder Jan Velthuis het woord. “De krimp zet door”, zo begint Velthuis. “Onze gemeente heeft ervoor gekozen om te investeren in de kleine kernen.
€2.000.000,- Is er beschikbaar voor een MFC of een nieuwe brede school met een dorpshuisfunctie in Meeden. Je moet je kansen benutten en samen krijgen we een hoop voor elkaar.” Voor de projectbegeleiding is BCN Drachten ingeschakeld. Zij begeleiden het proces van de selectie van de architect tot en met het sleutelklaar opleveren van het MFC. BCN is tevens adviseur van de stuurgroep. Aeijolt Keuning en Pieter Snaak van dit bureau waren aanwezig. Aeijolt Keuning geeft aan dat deze avond is bedoeld om belangstellenden te informeren over de ontwikkelingen tot nu toe en de vervolgstappen die worden uitgezet. Er was volop gelegenheid voor eigen inbreng. In groepsverband konden de aanwezigen hun verwachtingen, pluspunten, minpunten, risico’s, aandachtspunten en eventuele vragen bespreken. En verder… waar moeten we gezamenlijk toe kunnen komen; je kansen benutten! En inbreng was er zeker: aardbevingsbestendig, een bruin café, een ruime sportzaal, buurtzorg, een loket van de gemeente, een duurzaam gebouw, één school, energieneutraal, wie doet de exploitatie, wat gebeurd er met het oude gebouw, verkeersveilig, woningen boven het MFC, een terrasfunctie, een pinautomaat, een tribune in de sporthal, zomaar een greep uit de aandachtspunten. Toen alle wensen/opmerkingen verzameld waren, werd dit door Peter de Haan (bestuurslid van Dorpsraadcoöperatie Meeden) kort samengevat. Bepaalde opmerking- en kwamen vaker naar voren: Meeden wil graag een MFC met een eigen identiteit, gezelligheid voor jong en oud, veiligheid, een duurzaam gebouw en één school. 
Schiet u nog iets te binnen; er is een mailadres geopend: mfc@dorpshuismeeden.nl 
Alle inbreng wordt meegenomen in het totale plaatje. Er is uiteraard nog veel meer nodig om het MFC daadwerkelijk vorm te geven. Het einddoel is om een gebouw te realiseren, waar alle gebruikers graag werken en alle inwoners van Meeden met plezier komen! Als alles volgens plan verloopt zou het nieuwe MFC er in december 2017 kunnen staan.

Reactie toevoegen