Blusgroep Zuidbroek

Vrijdag 4 september was er een speciale avond voor vier brandweercollega’s van de post Zuidbroek. Nadat zij samen met hun partner met de brandweerauto werden opgehaald werden ze naar De Oude Smederij gebracht waar ze onder het genot van een gezellige BBQ werden gedecoreerd met medailles ter ere van hun 12,5- en 20-jarige dienstverband. Klaas-Jan Snip en Paul Knapper uit Zuidbroek waren 12,5 jaar in dienst, evenals Mariska Wildeboer uit Noordbroek. Brandweerman Anton Molema uit Muntendam kon een certificaat voor zijn 20-jarige jubileum in ontvangst nemen. 
Voor Paul Knapper was het tevens zijn laatste avond als brandweerman. Hij heeft op 1 september zijn pager ingeleverd. Hij gaat zijn kostbare vrije tijd aan andere hobby’s besteden. Burgemeester Rein Munniksma was ook aanwezig, ondanks zijn drukke agenda. ‘Maar’, zo sprak hij, ‘voor de brandweer komt een inzet ook bijna nooit gelegen’. 
Brandweer Zuidbroek neemt als ploeg afscheid van Paul, maar verwelkomt een aantal nieuwe collega’s. Zij starten binnenkort met hun opleiding waardoor de blusploeg Zuidbroek volgend jaar weer helemaal op sterkte is.

Reactie toevoegen