Grenzen aan vrijwilligerswerk en mantelzorgers

Vrijwilligers en mantelzorgers dragen, met hart en ziel, op een belangrijke manier bij aan de samenleving. De tijden veranderen en de gemeente krijgt er veel taken bij, vaak gecombineerd met bezuinigingen. Zowel gemeente als vrijwilligers(organisaties) en mantelzorgers voelen de druk van die ontwikkelingen, maar zijn ook zeer gemotiveerd om publieke taken te versterken of zelfs overeind te houden. “Het is voor mensen best lastig soms. Waar liggen de grenzen? Wat kun je verwachten van een mantelzorger of vrijwilliger doet en wat juist niet? Waar liggen voor mantelzorgers en vrijwilligers zélf de grenzen? Is hier wettelijk gezien iets over geregeld? Dit zijn allemaal vragen die we in deze tijden van veranderingen veel horen.” aldus Hester Aanen, consulent mantelzorg in Menterwolde die samen met Hanita Beumkes van de Vrijwilligerscentrale meedoen met deze door Kwartier Zorg en Welzijn georganiseerde bijeenkomst.

Om het gesprek op gang te brengen over dit onderwerp organiseren de Steunpunten Mantelzorg en Vrijwilligerswerk van Kwartier Zorg & Welzijn, samen met het steunpunt uit Slochteren en de Vrijwilligerscentrale Menterwolde, een thema-avond: Grenzen aan Mantelzorg en Vrijwilligerswerk. Bent u geïnteresseerd in dit onderwerp en woonachtig in één van de drie gemeenten? U bent van harte welkom! Ook de lokale politici zijn uitgenodigd.

Het programma ziet er als volgt uit: De inleiding zal verzorgd worden door een spreker van Vilans, kenniscentrum voor langdurige zorg. Daarna is er de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen in een interactieve werkvorm.

De thema-avond is op 22 september en begint om 19.30 uur in Woldwijckcentrum, Pleiaden 21 in Hoogezand.
Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan tot 15 september via h.beumkes@ kwartierzorgenwelzijn.nl of telefonisch via: 0598 364900.

Reactie toevoegen