Siergrassen en nazomerbloei

Op 5 en 6 september organiseert Tuingoed Foltz een themaweekend in het kader van ‘Siergrassen en nazomerbloei’. De kwekers uit Meeden geven bezoekers informatie en tips om hun tuin tot ver in de herfst kleur en structuur te geven en gaan daarbij ook in op het creëren van een onderhoudsarme tuin die er toch natuurlijk uitziet. Centraal hierin staat de toepassing van siergrassen en nazomerbloeiers als Echinacea, Anemoon, Aster, Zilverkaars en Lobelia.
De tuinen, waaronder de bijzondere Echinacea- en prairietuin, de Salviatuin en de nieuwe, onderhoudsarme Grassentuin, zijn het hele weekend toegankelijk voor het publiek. Op beide dagen geeft Andries Bierling een uitgebreide rondleiding, waarbij hij veel bruikbare tips en informatie geeft over de toepassing van siergrassen en nazomerbloeiers. Hij gaat daarbij ook in op onder- houdsarme tuinen. De rondleiding begint zaterdag om 11.30, zondag om 14.00 uur.
 
Lia Simons serveert haar home-made gebak en teas & scones. In de tuinen en op de natuurweide is beeldend werk van Alinda Ottens, Moniek Westerman en René de Boer geëxposeerd. 

Reactie toevoegen