Omroep Menterwolde zet zich in voor Jolan

Omroep Menterwolde, Ondernemersvereniging Noordbroek en Kinderspelweek Noordbroek slaan de handen ineen om deze week geld in te zamelen voor de Stichting Zorg voor Jolan. We vroegen ons al een poos af zegt Peter Pijper wat we als omroep kunnen doen voor Stichting Zorg voor Jolan en dat is natuurlijk muziek maken.

Een drietal dj’s van Radio Menterwolde, Tjakko Speelman, Peter Pijper en Tim Udink, laten zich woensdag 12 augustus om 18.00 uur opsluiten in een Glazen Huis op de Markt, waar ze een 48 uurs uitzending gaan verzorgen. Ze worden bijgestaan door een heel team omroepmedewerkers die er alles aan zullen doen om het technisch goed te laten verlopen. Bovendien houden zij een veilingwebsite en een Facebookaccount bij. Doel van deze actie is om geld in te zamelen voor Stichting Zorg Voor Jolan. Luisteraars kunnen, tegen betaling, verzoeknummers aanvragen en bedrijven kunnen de uitzending per half uur of per uur sponsoren.
Daarnaast zal er gedurende de 48 uur ook een internetveiling worden georganiseerd. Er zijn al prachtige items door artiesten en Nederlandse voetbalclubs voor de veiling aangeboden. Verder worden er loten van de grote Loterij voor Jolan verkocht waarmee prachtige prijzen zijn te winnen. Het lot bevat tevens een kortingsbon van 5 euro die bij kwekerij van der Wal in Siddeburen kan worden verzilverd. Gedurende 2 ochtenden zullen nog twee dj’s aansluiten, Boelie en Wouter van Stralen. Het radiogebeuren staat onder leiding van Peter Pijper. Pijper heeft bovendien collega artiesten opgeroepen om de actie te komen opluisteren. Hij wil niet alle namen prijsgeven en al helemaal niet wanneer ze komen, maar Wimmie Bouwma, Kees Plat (Cats Tribute), Silvia Swart en Henk Wijngaard komen zeker. Omroep Menterwolde, Ondernemersvereniging Noordbroek en Kinderspelweek Noordbroek gaan ervoor om een flink bedrag binnen te halen en hoeveel geld alle inspanningen gaat opleveren weten we niet zegt Peter Pijper, het liefst op z’n minst 10.000 euro. Daar zou het stichtingsbestuur heel blij mee zijn want de aan het begin ingeschatte 60.000 is net niet helemaal genoeg. Dit bedrag is eind vorig jaar berekend, toen de euro dollar verhouding 100 om 130 was. De Amerikaanse dollar is flink duurder geworden, de verhouding is momenteel 100 om 110, bijna gelijk aan de euro dus. Om safe te spelen moeten we dus eigenlijk zo’n 20 % meer hebben, ruim 70.000 euro, aldus het stichtingsbestuur.
De stand op dit moment is 50.832 euro. Er lopen nog tal van acties en er zijn nog enkele in het verschiet, o.a. een benefietfestival van een 11-tal showorkesten op het voetbalveld van ZNC, een golftoernooi door de stichting Maatschappelijke Activiteiten van de Odd Felows in Veendam en een familiedag voor jong en oud in september.

Meer informatie via Radio Menterwolde (Ether 107.6 en Kabel 104.1) en de website van omroep Menterwolde. Alle organisaties doen een dringende oproep om van de 48 uurs radio-uitzending een succes te maken.

Reactie toevoegen