CDA heeft het moeilijk met politieke situatie

Het CDA is net als de andere oppositiepartijen, uitgenodigd door de coalitiepartijen om te verkennen of er mogelijkheden voor samenwerking in het college zijn, nadat de VVD uit de coalitie stapte. 
Het CDA is het gesprek aangegaan. Ook een tweede gesprek is gevoerd. Als CDA hebben we het erg moeilijk met de ontstane politieke situatie. Enerzijds willen we niet voor onze verantwoordelijkheid weglopen, anderzijds heeft het CDA in de raadsvergadering van 28 mei 2015 wél de motie van wantrouwen tegen het college SP-MG-VVD gesteund. Het CDA vond (en vindt) het college niet stabiel en onvoldoende daadkrachtig. Het CDA ziet daarom - mede ook door het vertrek van de VVD uit het college - onvoldoende mogelijkheden om op geloofwaardige wijze bestuurlijk tegenwicht te bieden aan de huidige coalitiepartijen.
Uiteindelijk hebben SP en MG hun keuze laten vallen op KM en niet op het CDA. Het CDA spreekt de hoop uit dat deze drie partijen constructief, betrouwbaar en respectvol zullen samenwerken aan onder andere het verbeteren van de financiële situatie van de gemeente Menterwolde en zo goed mogelijk toe werken naar de herindeling met de gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Slochteren.
 
Het CDA zal uiteraard vanuit het raadslidmaatschap op een positief kritische wijze haar bijdrage blijven leveren.

Reactie toevoegen