Feestelijke overname De Gilde

Een gure wind en een spatje regen kon de pret niet drukken. Aldus locatiehoofd van De Gilde, Annette Halsema waren het de cliënten die deze dag het zonnetje in huis waren. Trots presenteerde de Cliëntenraad de BBQ die ze zelf hadden georganiseerd. Een BBQ om de officiële overname van Novo naar De Zijlen te vieren.
De openings ceremonie was door de cliënten zelf bedacht. Drie grote versierde dozen werden geopend. Uit doos 1 toverde ze een officieel naambordje, in doos 2 zaten de vlaggen van De Novo en De Zijlen (een symbolische ruil), en de 3e doos bevatte een cadeautje voor alle cliënten. Tot slot was er de onthulling van een prachtige foto collage door de wethouders Lian Veenstra en Jan Velthuis van de gemeente Menterwolde. Onder het genot van lekker eten vertelt Moniek trots aan de wethouders dat ze secretaris is van de cliëntenraad en Lammert is de voorzitter, “Die slaat met de hamer op tafel”. 
Het gesprek gaat verder over locoburgemeesters en locosecretarissen, zeer belangrijke taken. 
Alle aanwezigen genieten. Moniek en Lammert vertellen trots dat ze blij zijn met werk en dagbestedingsplek De Gilde. En ze willen altijd blijven wonen in Muntendam! Daar proosten we dan ook op. Op een fijne samenwerking en een mooie toekomst.

Reactie toevoegen