Muziekvereniging Oosterbroek laat zich horen

Op uitnodiging van de 5 mei commissie van Zuidbroek was een groep muzikanten van Muziekvereniging Oosterbroek deze bijzondere Bevrijdingsdag op tijd  onderweg. Met een aanhanger en een bus vol met muziekinstrumenten richting de Beneluxweg. Voor kapsalon Rijskamp mochten de muzikanten hun ‘open lucht concertzaal’ opbouwen.  De muzikale stand aan de weg zorgde bij menig voorbijganger voor hersenbrekers.
De muzikale vragen van de quiz waren namelijk niet makkelijk te beantwoorden. Bij de enthousiaste deelnemers bleek Pieter Hoogendijk uit Muntendam het dichtst bij de juiste antwoorden te zitten. Hij is als winnaar verblijd met een jaar lang  ‘Vriend van Muziekvereniging  Oosterbroek’ en een VVV-bon. Helaas moest het concert ‘afgeblazen worden’ doordat de weersomstandigheden erg slecht werden.
Zaterdag 30 mei mocht het orkest tijdens de open dag van muziekschool  GMG verschillende muziekstukken spelen in de OBS de Tandem. In verband met de afwezigheid van de eigen dirigent, Gosse Reijenga, werd het stokje overgenomen door Bauke Burghgraef (docent koper en dirigent). Het was een gezellige dag met veel verschillende muzikale klanken. Het publiek heeft genoten van de  variatie in de muziekstukken die het orkest liet horen. En natuurlijk van de leerlingen en docenten van de GMG.
Zaterdag 20 juni kunt u genieten van  een zomerconcert  van MVO in  het centrum van Zuidbroek. Er wordt dan gespeeld vanaf 15.30 uur ‘Aan ‘t Wotter’.

Reactie toevoegen