Jesse Elzenga Nederlands Kampioen BMX

Jesse Elzenga uit Muntendam heeft zaterdag 23 mei het Nederlands kampioenschap BMX in de categorie jongens 7 jaar in Geldermalsen gewonnen. Voordat je aan het NK kunt deelnemen, moet je minimaal 4 provinciale kampioenschappen hebben gereden, van de vier wedstrijden zijn er 3 door Jesse gewonnen.
Vader Jan Elzenga vertelt hoe het precies gaat bij een wedstrijd: “De wedstrijden bestaan uit 3 manches waarvan de beste vier doorgaan. Dan krijg je de halve finale, waarvan ook de beste vier doorgaan. En dan… de grote finale; je wordt voorgesteld, dan mag je even gek doen… Dan komt de stem dat de start gaat beginnen. Riders ready… watch the gate… en bij de eerste piep die je hoort knal je uit het starthek en zo’n 450 meter verderop is de finish. Onderweg kom je bulten tegen waar je overheen moet springen, duwen of achterwielen, doe je dit goed, dan word je Nederlands Kampioen BMX.” In de finale was de jonge Muntendammer, die voor De Fivelcrossers uit Appingedam fietst, de snelste op de BMX baan.
Een top prestatie, Jesse heeft er veel voor getraind en is een mooi NK shirt met een prachtige beker rijker. En natuurlijk… 1 jaar lang de snelste 7-jarige bmx-er van Nederland. 

Reactie toevoegen