De laatste brand is geblust

Op 1 april neemt brandweerman en chauffeur/pompbediener Frederik Iden uit Noordbroek, na meer dan 28 jaar actief te zijn geweest, afscheid van de brandweer. Dat heeft de blusploeg van Zuidbroek niet ongemerkt voorbij laten gaan, vandaar dat de ploeg tijdens zijn laatste oefening een ‘afscheidsbrandje’ organiseerde. 
Maandagavond 23 maart jl. werd er door de chauffeurs van brandweer Menterwolde druk geoefend, toen tegen 20.00 uur de pieper ging, “autobrand Zuiderstraat 63 in Noordbroek”.
Snel ging het richting Noordbroek, alwaar ter hoogte van het opgegeven adres niets aan de hand was. Daarop reed de chauffeur door naar nr. 42, waar achter op het terrein van bouwbedrijf Iden een auto in de ‘brand’ bleek te staan. Toen had Freerk Iden zijn collega’s pas door! Het betrof een ludiek actie; het werd nl. zijn laatste brand om te blussen.
Nadat hij de brand vakkundig had geblust werd hem door ploeg-chef Harm de Bruin een beeldje overhandigd en kreeg zijn vrouw Ida een mooie bos bloemen. 
Op 1 april stopt Freerk Iden, na bijna 28 jaar, als vrijwilliger bij de brandweer Menterwolde (voorheen Oosterbroek). Het is mooi geweest nu hij de leeftijd van 55 jaar heeft bereikt en vooral de nachtelijke uitrukken voor prullenbakbrandjes, loos alarm enz. hem zwaar beginnen te vallen. Na afloop van de ‘uitruk’ was er een hapje en een drankje, samen met alle collega’s en zijn gezin, op de kazerne.
Na de zomer zal het afscheid officieel worden bekrachtigd.

Reactie toevoegen