Nationaal modelspoorweekend

Komend weekend is het nationaal modelspoorweekend. Dat betekent dat ook de modelspoorbaan in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum beide dagen weer volop in bedrijf is.
Vrijwilligers van het NNTTM zorgen tezamen met leden van de Model Rail Groep Veendam voor rijdende treinen in het stationsgebouw. Behalve de modelbaan kunt u dit weekend nog een bezoek brengen aan de expositie ‘Getuigen langs het Spoor’. Deze expositie zal begin april plaats maken voor de expositie ‘Speuren naar sporen van het Woldjerspoor’.
Komende zaterdag en zondag is het museum geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatstation 3e klasse uit 1865. Het station werd toen als de poort naar de wereld gezien. Foto’s, attributen en verhalen roepen binnenkort in de monumentale ruimten van het gebouw een sfeer op van ontdekken en bewonderen. Op een moderne manier wordt de geschiedenis digitaal toegankelijk gemaakt. Maar daarnaast is de unieke ligging van het nieuwe museum nog steeds de echte poort naar de wereld, omdat de reis letterlijk kan beginnen op het perron.

Reactie toevoegen