Workshop snoeien bij Buurtactief Meeden

Buurtactief, onderdeel van DRC Meeden, krijgt de lentekriebels. De aarde wordt weer wat opgewarmd, de dagen worden weer wat langer en de voorjaarbloeiers staan al weer boven de grond. Kortom wij mensen krijgen ook weer de kriebels om de tuin in te gaan. Er zijn struiken, bomen of planten die teruggesnoeid moeten worden. Maar welke kan je nu wel en welke juist niet snoeien? En moet dat op het eerstejaars of tweedejaars hout en hoe kan je dat zien? Of moet dat struikje juist worden gesnoeid tot net boven de grond?
U kent dat probleem vast wel. En bij onkundig snoeien wordt het een wild gewas.
Er zijn al een paar mooie dagen geweest om in de tuin te werken, misschien heeft u al het één en ander gekortwiekt, toch willen Gerwin en Buurtactief u uitnodigen om een workshop snoeien te volgen op 11 april in één van de tuinen van aangemelde deelnemers (tuin moet wel in Meeden zijn).
Heeft u een grote tuin en denkt u dat er een verscheidenheid aan struikgewas is om te leren snoeien, dan kunt u dat aangeven bij uw aanmelding.
Gerwin Bessembinders, van het gelijknamige Hoveniersbedrijf in Meeden, leert u waar u op moet letten. Mocht u een plant of struik in uw tuin hebben die u, tijdens de workshop, niet aantreft dan kunt u hem ook gerust om advies vragen. Wel graag uw eigen snoeischaar meenemen.

Reactie toevoegen