Day for Change

Day for Change organiseert financiele educatieprojecten op basis- en middelbare scholen. Annabeth Bosman en Carmen Fleurke zijn in de regio druk aan de weg aan het timmeren de Day for Change Actie onder de aandacht te brengen. Tijdens het project worden kinderen bewust gemaakt van hun positie als wereldburger en de rol van geld in de wereld. Hierdoor komen ze er achter dat een klein bedrag een groot verschil kan maken.
Met de producten die wij hier kopen, hebben we invloed op het leven van mensen aan de andere kant van de wereld. We zijn allen als wereldburgers met elkaar verbonden en geld speelt in die verbondenheid een centrale rol. Soms negatief, soms positief. De Day for Change Actie brengt wereldburgerschap in de praktijk en leert jongeren op een toegankelijke en actieve manier verder te  kijken dan hun neus lang is.
Tijdens de Day for Change Actie gaan leerlingen op het primair en voortgezet onderwijs als bewuste ondernemers aan de slag. Met een microkrediet als startkapitaal beginnen zij hun eigen bedrijf. Dat vergt creativiteit en ondernemerschap. De winst die leerlingen hier maken wordt via Day for Change gedoneerd aan projecten gericht op het verbeteren van financiële dienstverlening en educatie in ontwikkelende landen. Zo snijdt het mes aan twee kanten. 
 
Sinds een aantal maanden zijn in het noorden van het land twee regiocoördinatoren actief om de Day for Change op de kaart te zetten. Vanuit de regio proberen zij kinderen en jongeren in Groningen, Drenthe en Friesland bewust te laten worden van hun positie als wereldburger. Een aantal scholen is al enthousiast met het project aan de slag gegaan, maar nog lang niet alle scholen in de regio zijn bekend met de Day for Change Actie. Is jouw interesse gewekt? Kijk dan op de website of stuur een mail. 

Reactie toevoegen